Binnen 3 werkdagen geleverd
Boven €1250 gratis bezorgd
Scherpe prijzen
Bezorgkosten v.a. €95 – boven €1250 gratis bezorgd
Het is de laatste paar maanden chaos in de houtindustrie. Door de schaarste zijn bepaalde houtsoorten zoals Douglas- en Larikshout niet aan te slepen. En dat brengt flinke prijsstijgingen met zich mee. Gelukkig is daar Red Class! Een duurzamer, goed alternatief voor het geliefde Douglas hout. Red Class biedt in veel gevallen zelfs voordelen ten opzichte van Douglas. Hoe dat precies zit? Daar vertellen wij je graag over in deze blog.

Wat is Red Class?

Laten we bij het begin beginnen. Red Class Wood is een geïmpregneerde naaldhoutsoort met de uitstraling van Douglas. Het hout is door een speciale behandeling erg duurzaam. Zelfs even duurzaam als Douglas en daarmee een perfect alternatief voor iedereen die gek is op de uitstraling van Douglas hout.

Voordelen Red Class

Kun je dus beter kiezen voor Red Class? Absoluut! Douglas heeft vaak te maken met krimp en uitzetting van het hout en bevat meer hars, wat het werken met dit hout niet gemakkelijk maakt. Red Class heeft deze problemen niet. Dit hout wordt namelijk kunstmatig gedroogd waardoor het krimpen en uitzetten wordt verminderd. Maar dat is niet alles! Er zijn nog meer voordelen die wij graag met je willen delen.

Langer kleurbehoud

Douglas staat bekend om het snelle verkleuren. Dit is bij Red Class niet het geval. Dit hout is zo ontwikkeld dat het tot vier keer langer zijn kleur behoudt. Zodat je nog langer kunt genieten van deze prachtige houtkleur.

Duurzaam hout

Red Class is minstens net zo duurzaam als Douglas hout. Dit komt door de ecologische behandeling die het hout is ondergaan. Dit betekent dat er geen chemische middelen worden gebruikt en het dus beter is voor het milieu.

Glad oppervlak

Red Class hout wordt eerst goed gedroogd en vervolgens geschaafd. Dit schaven zorgt ervoor dat het hout er een stuk strakker uitziet en glad aanvoelt. Bij Douglas hout gebeurt dit niet, met als gevolg dat het eindresultaat vaak minder mooi is.

Prijs van Red Class

En? Ben jij ondertussen ook fan geworden van Red Class hout? Dan ben je vast blij met het volgende feitje: de gunstige prijs. Zoals je al eerder kon lezen is Red Class in vergelijking tot Douglas een duurzame keuze én de houtkleur blijft langer hetzelfde. Daarnaast is Red Class ook een stuk voordeliger in aanschaf en dat maakt het voor ons heel gemakkelijk: Doe ons maar Red Class!

Tip: Combineer onze 21-planks Red Class tuinschermen met glad antraciet beton voor een mooie warme uitstraling.