Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Grenen

Tuinschermen

Verschillende houtsoorten
In onze shop kun je kiezen voor verschillende type schermen en houtsoorten.
De houtsoorten die wij aanbieden zijn:

  • Geïmpregneerd grenen
  • Douglas
  • Geïmpregneerd grenen (zwart gespoten)

Grenen
De meest verkochte houtsoort is (geïmpregneerd) grenen. Grenen is een naaldhoutsoort en kenmerkt zich door een vrij lichte kleur en een groot aantal kwasten en grove tekening van het hout. Deze houtsoort is zeer geliefd, zeker wanneer het geïmpregneerd is. Door het hout te impregneren is het bestand tegen schimmels, bacteriën en insecten die houtrot veroorzaken. Grenen wordt op grote schaal geproduceerd en is samen met vuren hout de goedkoopste optie als schuttingpaneel.

Douglas
Douglas is ook een naaldhout soort maar heeft als grote verschil dat het niet geïmpregneerd hoeft te worden. Douglas heeft van nature veel hars in zich en beschermt zichzelf hierdoor tegen houtrot. De nerf van het hout is fijn en er is een duidelijke vlamtekening op het hout te zien. Douglas hout beschikt over een roze-achtige kleur die na verloop van tijd heel mooi vergrijst.

Grenen (zwart gespoten)
Zwart gespoten grenenhout zorgt voor een mooie, diepzwarte uitstraling.
De eigenschappen van het product komen overeen met de eigenschappen van grenen (geïmpregneerd).
Voor welk type houtsoort en welke uitstraling je uiteindelijk kiest is een kwestie van persoonlijke voorkeur en smaak!

Voor welk type scherm je ook kiest, alle producten zijn van hoogwaardige kwaliteit en hebben een lange levensduur.
Wel is het goed om te weten dat hout een natuurproduct is. Hout kan krimpen of uitzetten en hierdoor kunnen kleine scheurtjes ontstaan, dit is niet te voorkomen.