Binnen 3 werkdagen geleverd
Boven €1250 gratis bezorgd
Scherpe prijzen
Bezorgkosten €95 – boven €1250 gratis bezorgd

Maak de beste keuze, passend bij jouw tuin en wensen.

De schutting is niet meer weg te denken in de meeste tuinen en wij snappen wel waarom! Nieuwsgierige buren? Daar heb je geen last meer van. Een gezellige sfeer creëren dankzij een mooie tuinafscheiding? Ook daar draagt een schutting aan bij. Maar welk type schutting past nu het beste bij jouw tuin? Niet alleen de look and feel, maar ook onderhoud, je budget en de uitstraling van jouw tuin zijn belangrijke factoren die meespelen bij de keuze voor dé schutting. Wij van schuttingdeal.nl helpen je graag op weg met deze keuze.

Een sfeervolle tuin

Ben je van plan om een schutting te plaatsen? Bedenk dan dat je tuinafscheiding sterk de beleving van jouw tuin bepaalt.
Stel jezelf daarom eerst de volgende vragen:

  • Waar wil je privacy en waar wil je juist meer lichtinval?
  • Ga je voor een natuurlijke- of strakke look?
  • Bepaal de hoogte, maar let op! Een schutting mag vaak niet hoger zijn dan twee meter. Dit is vaak per gemeente anders/verschillend.

TIP! Een lage schutting zorgt voor meer zonlicht, ook lijkt je tuin hierdoor ruimer. Deze optie wordt vaak gekozen voor een voortuin.

Privacy en inkijk

Een belangrijk punt bij het bepalen van de perfecte tuinafscheiding is de mate van inkijk. Hoeveel privacy wil je ervaren als je in het ochtendzonnetje geniet van een vers bakje koffie? Ga je voor een compleet ‘dichte’ schutting, of vind je het mooier om wat licht door te laten? De regel is: hoe meer planken, hoe minder schuine inkijk de schutting heeft. Waarbij 17-planks veel doorkijk geeft en 23-planks complete privacy biedt.

TIP! Wil je meer lichtinval en gevoel van ruimte creëren? Dan is het plaatsen van gaaspanelen een goede optie.

Welk materiaal past bij mij?

Er zijn verschillende soorten materialen waaruit je kunt kiezen. Je kunt hierbij denken aan houten schuttingen, betonschuttingen of ‘groene’ schuttingen. We nemen kort de verschillende materialen met je door.

Houten schuttingen

Ga je voor een natuurlijke uitstraling en een schutting die past binnen vrijwel elk budget? Dan is de houten schutting een goede keuze!

De houten schutting is gemakkelijk zelf samen te stellen met onze producten. Bestel de palen van geïmpregneerd grenen of hardhout in onze webshop en combineer deze met schermen van geïmpregneerd grenen, Red Class of geïmpregneerd (zwart) grenen. Kies het bevestigingsmateriaal, eventueel een afdeklat en voilà! Je houten schutting is compleet!

Elk houtsoort geeft een andere beleving. Zo geeft Red Class een warme en knusse uitstraling, terwijl grenen juist een unieke, klassieke uitstraling biedt. Benieuwd naar de verschillende houtsoorten en de kenmerken hiervan? Lees dan snel onze vorige blog.

Hout beton schuttingen

Als je op zoek bent naar een erfafscheiding die veel veiligheid biedt en stevig is, dan kom je al snel op een hout beton schutting uit. Dit zijn houten schermen met betonnen palen en -onderplaten die een stoer en robuust effect creëren. Daarnaast zijn dit soort schuttingen erg duurzaam: door de betonnen onderkant wordt het hout niet aangetast. Ideaal! Zo kun jij nóg langer genieten van jouw schutting.

Deze schuttingen zijn al jaren dé favoriet onder de tuinafscheidingen. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende hout- en betonsoorten, kleuren en afwerkingen, waardoor er altijd wel een geschikte uitvoering te vinden is. Ben jij bijvoorbeeld op zoek naar een strakke, stoere look? Dan is een hout beton schutting met zwarte grenen schermen wellicht iets voor jou!

Makkelijk besteld!

De hout beton schutting is eenvoudig samen te stellen via onze rekentool.
Standaard bestaat deze uit de volgende onderdelen:

  • Schermen van 180x180cm
  • Betonpalen van 10x10x280cm
  • Betonplaten van 24/25×3,5x184cm
  • Bevestigingsmateriaal

Vaak wordt er ook gekozen voor een strakke afdeklat en een bijpassende poort. Maar dit is, net zoals het snelbeton dat vanuit onze webshop kan worden toegevoegd, optioneel.

Groene schuttingen

Kan jouw tuin niet natuurlijk genoeg zijn? Dan is het plaatsen van een groene afscheiding door middel van een betongaas schutting wellicht iets voor jou. Deze panelen hebben een natuurlijke en industriële uitstraling en kunnen volledig naar wens worden ‘aangekleed’.

Laat het gaaspaneel bijvoorbeeld begroeien met een mooie klimop of een andere plant en geniet van het groene uitzicht. Ook zijn deze gaaspanelen prachtig te combineren met onze tuinschermen. Wissel bijvoorbeeld een gaaspaneel af met een scherm van 180×180 cm voor een speels effect.

Deze groene schutting is zelf samen te stellen vanuit ‘producten’ in onze webshop. Kies uit een raamwerk van geïmpregneerd grenen, Red Class of geïmpregneerd grenen zwart en geniet binnenkort van jouw prachtige, groene schutting. Liever geen frame/raamwerk? Wij bieden ook een stekloos gaaspaneel aan in onze webshop.

Wat wordt jouw keuze?

Er is dus voor ieder wat wils op het gebied van schuttingen. Welke schutting het beste bij jou past kan alleen jij bepalen, maar wij van Schuttingdeal.nl denken natuurlijk graag met je mee!