Binnen 3 werkdagen geleverd
Boven €1250 gratis bezorgd
Scherpe prijzen
Bezorgkosten v.a. €95 – boven €1250 gratis bezorgd

Afdekkappen

Wanneer je een schutting gaat plaatsen, wil je natuurlijk dat het eindresultaat een mooi geheel vormt. Om dat te realiseren raden wij aan om afdekkappen of een afdeklat te gebruiken voor je schutting. Met een afdekkap werk je de schutting af met een kapje over de bovenkant van de schutting. In de eerste plaats zorgt het voor een mooie en strakke afwerking. Daarnaast blijft er door het monteren van een afdekkap geen water op het hout van de schutting liggen en dat draagt zeker bij aan een langere levensduur van de schutting.

toon de blokken hulp

Soort -

Kleur -

Materiaal -

Lengte -

Hoogte -

Breedte -

Houtsoort -

Aantal planken -

Behandeling -

Waarom een afdekkap voor een schutting gebruiken?

Onze schuttingpanelen zijn allemaal gemaakt van hout. De kopse kanten of gezaagde uiteinden worden na het plaatsen blootgesteld aan weersinvloeden van buitenaf. Omdat de planken zijn gezaagd, is de bovenkant van een schutting poreus. Het is daardoor makkelijker voor vocht en vuil om binnen te dringen. Ook al is het hout nog zo goed behandeld, het is op den duur mogelijk dat het hout aangetast raakt. Daarom is ons advies altijd om afdekkappen te gebruiken wanneer je een schutting plaatst. En zoals we in de inleiding ook al even schreven, het zorgt verder nog voor een goede en mooie, strakke afwerking.

Verschillende afdekkappen voor diverse schuttingen

Bij Schuttingdeal.nl heb je een ruime keuze uit verschillende tuinschermen en schuttingen. Iedere schutting heeft zo zijn eigen voordelen en eigen visuele uitstraling. Natuurlijk wil je de schutting afwerken met een afdekkap in dezelfde stijl als de schutting. Bij ons is dat geen probleem, want ook als het om houten afdeklatten gaat hebben we een ruime keuze.

Zo is er ook een specifieke afdeklat voor een schutting van grenen. Deze lat heeft een piramide vorm, zodat eventueel water niet op de lat kan blijven liggen. Dit loopt er door de schuine zijden aan de bovenkant gemakkelijk af. De grenen afdeklat heeft een lengte van 180 centimeter en is daarmee geschikt voor de tuinschermen in ons assortiment. De lat is geïmpregneerd en daardoor goed bestand tegen weer en wind. Verder is er voor grenen ook een bovenregel-verbindingsbalk ten behoeve van een sleufpaal beschikbaar.

Lees meer

Kies je voor een stoere zwarte schutting? Dan hebben we ook een grenen afdeklat in het zwart beschikbaar in onze online webshop. Deze heeft dezelfde piramide vorm en is ook geïmpregneerd. Daarnaast zijn deze afdeklatten zwart gespoten. Zo matchen ze goed met onze zwarte tuinschermen en wordt jouw schutting één mooi geheel.

Heb jij de voorkeur voor een red class schutting? Logischerwijs ben je dan ook op zoek naar een afdeklat van hetzelfde hout. Geen probleem, ook deze is gemakkelijk bij ons te bestellen. De lengte van deze grenen afdeklat is ook 180 centimeter zodat deze perfect past op de tuinschermen. De lat is behandeld zodat deze langer de kleur behoud en ook in zijn totaliteit langer meegaat.

De laatste variant afdekkap die je vindt in onze webshop is de lat van douglas hout. Ook hier is de vorm, lengte en behandeling hetzelfde als eerdergenoemde latten. Kies je dus voor een schutting van douglas hout, dan is het verstandig om deze afdekkappen erbij te bestellen.

Alle afdeklatten die we hierboven hebben genoemd, beschikken ook over een sponning aan de onderkant. Zo past deze perfect op de tuinschermen uit ons assortiment. Een afdeklat moet verder nog met schroeven worden vastgezet op het scherm. We adviseren om iedere 30 cm een lange RVS schroef te gebruiken, voor een zo stabiel mogelijk resultaat. Door het gebruiken van afdeklatten, krijgt de complete schutting ook meer stabiliteit.

Neem vrijblijvend contact met ons op voor afdekkappen

Heb je een vraag over onze afdekkappen voor een schutting of één van onze andere producten? Of zou je graag meer informatie willen over onze vele mogelijkheden op het gebied van het opbouwen van een schutting? Geen enkel probleem, wij staan voor je klaar! Neem vrijblijvend contact op met onze specialisten. Zij voorzien je graag van de juiste informatie en advies op maat.

Wij zijn op werkdagen tussen 9.00 en 16.00 uur telefonisch bereikbaar via: 085 - 0666307 of op onze mobiele nummer: 06 - 82138292. Daarnaast is het ook mogelijk om ons een e-mail te sturen via: info@schuttingdeal.nl of vul het contactformulier in op onze website. Liever meer informatie over afdekkappen via WhatsApp? Ook daar staan we voor je klaar! Via welke weg je ook met ons in contact wil komen, wij streven er altijd naar om je zo snel mogelijk te voorzien van een passend antwoord.