Binnen 3 werkdagen geleverd
Boven €1250 gratis bezorgd
Scherpe prijzen
Bezorgkosten v.a. €95 – boven €1250 gratis bezorgd

Betonplaten

Wil jij dat jouw schutting zo lang mogelijk mooi blijft en onderhoudsvriendelijk is? Dan is het een goed idee om te kiezen voor een schutting van beton in combinatie met hout. Door de betonnen palen en onderplaten komt het hout niet in aanraking met de grond. Dit voorkomt dat bepaalde onderdelen worden aangetast. Het resultaat? Je schutting blijft mooi en gaat zo lang mogelijk mee!

toon de blokken hulp

Soort -

Kleur -

Materiaal -

Lengte -

Hoogte -

Breedte -

Houtsoort -

Aantal planken -

Behandeling -

Betonplaten die je gebruikt voor een schutting zorgen verder nog voor een ontzettend stevige onderconstructie. Daarnaast geven de onderplaten in combinatie met hout je schutting een robuuste uitstraling. In ons assortiment vind je betonplaten in verschillende uitvoeringen.

Als jij kiest voor een hout- betonschutting, dan ben jij vast op zoek naar de mooiste betonpalen en betonplaten. Gelukkig bieden we bij Schuttingdeal.nl een ruim aanbod aan verschillende soorten platen aan.

Verschil tussen ruw stampbeton, glad beton en glad beton (gecoat)

Ruw stampbeton heeft, zoals de naam al aangeeft, een grove structuur. Glad beton is fijn en heeft een gladde uitstraling. Ze doen aan kwaliteit niet van elkaar onder. Het verschil zit in de samenstelling van het beton, het verschil in productie en de uiteindelijke uitstraling van het product.

Daarnaast kun je tegenwoordig ook kiezen voor een coating. Door de coating is het product voorzien van een beschermende laag in de kleur antraciet zwart. De coating vermindert het vormen van kalkuitbloei en zorgt ervoor dat de schutting er lang mooi uit blijft zien. Kies je voor zwarte tuinschermen met een betonplaat die grijs gecoat is? Dan wordt je schutting in de tuin een echte eye-catcher. Een compleet zwarte schutting samenstellen is met deze combinatie goed mogelijk.

Lees meer

Verschillende combinaties mogelijk met betonplaten

Door de ruime keuze in betonplaten en ruimte keuze in verschillende tuinschermen is het mogelijk om ook creatief te zijn met een schutting. Je wilt misschien een hele donkere schutting neerzetten, dan is de keuze voor een zwart scherm met een antraciete betonplaat de juiste keuze.

Wil je juist dat het geheel niet heel donker en duidelijk aanwezig is in je tuin, en kies je voor een lichter scherm? Dan kun je dit goed combineren met een grijze betonplaat. Kies je voor glad beton, dan heb je direct de lichtste variant. Het geheel krijgt met deze platen een ontzettend strakke en gladde uitstraling.

Wil je juist een wat stoerdere uitstraling neerzetten met je schutting? Kies dan voor ruw stampbeton. Deze heeft een ruwe afwerking en maakt daarmee de schutting ook wat meer rauw en robuust. Uiteraard kunnen onze specialisten je nog veel meer vertellen over de mogelijkheden en je ook voorzien van vrijblijvend advies over betonplaten.

Opbouwen van een schutting met betonplaten

Het opbouwen van een schutting begint natuurlijk met het kiezen van de juiste materialen. Belangrijk om te weten is hoeveel meter schutting je gaat bouwen. Dit geeft direct een indicatie van het aantal betonplaten en het aantal tuinschermen dat je nodig hebt. Wanneer je bijvoorbeeld een tien meter lange, rechte schutting gaat bouwen heb je zes betonplaten nodig.

Heb je de keuzes voor de verschillende materialen inclusief betonnen onderplaten gemaakt? Dan is het tijd om de schutting te bouwen. Het begint allemaal met het uitmeten van de schutting. Waar moeten de palen komen te staan en waar moeten de betonplaten gezet worden? Zorg er hierbij altijd voor dat de ondergrond waterpas is.

Het begint daarna met het boren van de gaten voor de betonpalen. Dat zijn de palen waartussen de tuinschermen komen te staan. We adviseren hier een diepte van tenminste 70 centimeter. Het is daarna zaak om de palen in de grond te zetten. Belangrijk is om de palen zo recht mogelijk te plaatsen. Gebruik hiervoor een waterpas. Het is niet altijd nodig om de palen in beton te storten, dit is alleen bij zeer zachte grond nodig of een gebied met veel wind. Let goed op dat de palen allemaal even hoog zijn. Een hulpmiddel als een touwtje kan hierbij uitkomst bieden.

De volgende stap is het plaatsen van de betonplaten tussen de palen. De platen hebben een lengte van 184 centimeter. Deze vallen in de uitsparingen van de betonnen palen. Er zijn ook gladde palen te bestellen. Voor de stevigheid is het goed om de betonplaat een paar centimeter in de grond te plaatsen, zo ontstaat er echt een gesloten verbinding tussen de grond en de schutting. Vooral met huisdieren is het aan te raden om de betonplaten zo te plaatsen. Het voorkomt het graven van de hond of kat onder de schutting door.

Na het plaatsen van de betonplaten is het zaak om het beslag aan de palen te bevestigen en als laatste de tuinschermen te bevestigen. Het kan voorkomen dat er schermdelen op maat gemaakt moeten worden als er niet alleen delen van 180 centimeter gebruikt kunnen worden. Uiteraard kunnen onze specialisten je meer vertellen over het opbouwen van een schutting en het gebruik van betonplaten in een hout- en betonschutting.

Neem vrijblijvend contact met ons op voor betonplaten bij een schutting

Heb je een vraag over betonplaten voor een schutting of één van onze andere producten? Of zou je graag meer informatie willen over onze vele mogelijkheden op het gebied van verschillende schuttingdelen? Geen enkel probleem, wij staan voor je klaar! Neem vrijblijvend contact op met onze specialisten. Zij voorzien je graag van de juiste informatie en advies op maat over betonplaten en alles wat bij een schutting komt kijken.

Wij zijn op werkdagen tussen 9.00 en 16.00 uur telefonisch bereikbaar via: 085 - 0666307 of op onze mobiele nummer: 06 - 82138292. Daarnaast is het ook mogelijk om ons een e-mail te sturen via: info@schuttingdeal.nl of vul het contactformulier in op onze website. Liever meer informatie over betonplaten via WhatsApp? Ook daar staan we voor je klaar! Via welke weg je ook met ons in contact wil komen, wij streven er altijd naar om je zo snel mogelijk te voorzien van een passend antwoord.